بیماری سالمونلوز

 

 

بیماری سالمونلوز Salmonellosis بیماری سالمونلوز چیست ؟ سالمونلوز یک بیماری غذابرد است که توسط باکتری سالمونلا ایجاد میشود . نشانه های این بیماری عبارتند از درد ناگهانی معده ، اسهال ، تب ، حالت تهوع و استفراغ . امکان دارد از دست رفتن شدید آب بدن باشد ، به ویژه در میان گروه های در معرض خطر بالا از جمله سالمندان ، نوزادان ، و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند . نشانه های این بیماری ظرف ۶ تا ۷۲ ساعت پدیدار میشوند و ۴ تا ۷ روز باقی می مانند .
سالمونلوز چگونه گسترش می یابد ؟ این بیماری از طریق مسیر « مدفوعی – دهانی » گسترش می یابد . باکتری ها در مدفوع انسان ها یا حیوانهای آلوده ریخته میشوند و میتوانند در اثر نبود عفونت زدایی با رعایت نکردن بهداشت ، افراد دیگر را آلوده کنند . برخی حیوانهای خانگی مانند جوجه ، جوجه اردک ، لاکپشت ، مار و سوسمار درختی ایگوانا می توانند باکتری سالمونلا را منتقل کنند . پس از دست زدن به چنین حیوان هایی دست هایتان را به خوبی بشویید و به کودکان نیز کمک کنید که دستهایشان را بشویند . همین کار را پس از دیدار از باغهای نگهداری حیوانهای اهلی نیز باید انجام دهید . اگر باکتری سالمونلا یا آلودگی دیگری دارید که باعث اسهال می شود ، از تهیه غذا خودداری کنید و قبل ، در حین و در پایان تهیه غذا دستهایتان را بشویید . تمام غذاهایی که دارای منابع حیوانی هستند ، به ویژه مرغ و پرندگان ، فراورده های تخم مرغ و گوشت را به طور کامل بپزید . گوشت و مرغ و طیور را طوری بپزید که دمای درون آنها به ۷۴ ° C یا ( ۱۶۵ ° F ) برسد . از یک دماسنج گوشت استفاده کنید تا مطمئن شوید که گوشت در دمای مناسب پخته شده است . اگر بوقلمون یا مرغ را با تودلی ( شکم پر ) میپزید ، مطمئن شوید که هم مرغ و محتویات درون آن در دمای ۷۴ ° C یا ( ۱۶۵ ° F ) پخته میشوند . یخ غذاهای یخزده ( منجمد ) باید قبل از پختن به طور کامل باز شود ، مگر اینکه دارای برچسب « پخت در حالت یخزده : Cook from frozen » باشد . برای باز شدن یخ غذای یخزده همواره آن را در قفسه پایینی یخچال بگذارید و گوشت و مرغ را در سینی بگذارید تا چکه نکنند . همچنین میتوانید خوراکی های یخزده را زیر آب جاری سرد ، یا در مایکروفر بگذارید تا یخشان باز شود . این روشها یخ خوراکیها را به طور نامساوی آب میکنند ، بنا بر این باید مواظبت بیشتری به عمل بیاورید تا مطمئن شوید که یخ تمام قسمتهای محصول آب شده است . فقط از شیر و فراورده های شیری پاستوریزه استفاده کنید . . تخم مرغ را در یخچال نگهدارید و از تخم مرغ های کثیف یا ترک خورده استفاده نکنید . خوراکی های پخته یا آماده مصرف را از خوراکی های خام جدا نگاه دارید . حتمأ تمام سطحها و لوازم آشپزخانه را قبل از تماس یافتن با خوراکی های آماده مصرف ضد عفونی اگر غذا یا آشامیدنی های آلوده مصرف کنید ، یا اگر با حیوانها یا محیطهای آلوده به باکتری سالمونلا در تماس باشید ، ممکن است بیمار شوید . سالمونلا را میتوان در انواع غذاها ، مانند گوشت خام یا نیم پز ، فراورده های گوشت یا مرغ ، فراورده های شیر پاستوریزه نشده و تخم خام یا نیمرو یافت . این باکتری را میتوان در میوه ها و سبزی های آلوده به باکتری سالمونلا نیز یافت . غذاهای پخته یا آماده مصرف می توانند هنگامی آلوده شوند که برای تهیه آنها از تخته آشپزخانه ، بشقاب یا لوازم آشپزخانه ای استفاده شود که قبلا برای تهیه گوشت خام به کار برده شده اند . تخته های آشپزخانه ، بشقاب ها ، سایر لوازم و سطوح آشپزخانه باید همواره قبل از گذاشتن غذای پخته یا آماده مصرف بر روی آنها ، به سرعت شسته شوند . چنین سطوحی را همواره پس از گذاشتن گوشت قرمز یا گوشت مرغ بر روی آنها بشویید و ضد عفونی کنید . نمایید چگونه از گرفتن بیماری سالمونلوز پیشگیری کنم ؟ همواره پس از استفاده از دستشویی یا تعویض پوشک کودک دستهایتان را بشویید . نگذارید غذاهای خام یا پخته به مدتی طولانی در دمای اتاق بمانند.

آگاه باشید که خوردن غذاهای زیر خطر آلودگی به باکتری سالمونلا را افزایش میدهد : تخم مرغ های خام یا نیم پز یا فراورده هایی که حاوی تخم مرغ خام هستند مانند مخلوط شیر و تخم مرغ ( eggnog ) ، خمیر نپخته ، برخی انواع دسر ، برخی انواع سس یا بستنی خانگی برای کاهش خطر آلودگی به سالمونلا ، هنگام تهیه این گونه غذاها و سایر غذاهایی که به طور کامل پخته نمی شوند ، از فراورده های تخم مرغ کامل مایع پاستوریزه استفاده کنید . آگاه باشید که خوردن جوانه های گیاهی خام یا نیم پز میتواند شما را در خطر آلودگی به سالمونلا قرار دهد . جوانه های گیاهی اگر به درستی پخته شوند خطری ایجاد نمی کنند . اهمیت رعایت موارد ایمنی غذایی زیر را به کسانی که به مواد خوراکی دست می زنند یا غذا را تهیه می کنند آموزش دهید غذاهای داغ را داغ و غذاهای سرد را سرد نگاه دارید و دستهایتان را قبل ، در حین و پس از تهیه غذا بشویید آشپزخانه را تمیز نگاه دارید و غذاهای آماده را از آلودگی در اثر تماس با سایر غذاها یا سطوح دور نگاه دارید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × پنج =